Google, 2010’da site hızının masaüstü arama motoru sıralama algoritmalarında bir faktör olacağını duyurdu. Bu duyuru hızlı olan web sitelerinin diğer web sitelerine kıyasla SEO avantajlarına sahip olabileceği anlamı taşımaktaydı. Bu durum zamanla hızlı açılış sayfalarına sahip web sitelerinin yüksek ölçüde tıklama oranlarının arttığı gözlemlenmiştir.
Açılış sayfası hızı sadece site sahiplerini için değil, tüm internet kullanıcıları için oldukça önemlidir. Bir kullanıcı ağır ve hantal bir web sitesinde elbette daha az vakit harcar. Ancak hızlı bir web sitesinde vakit geçiren kullanıcı amacına daha kolay ulaşacak ve gerekli işlemlerini web sitesi üzerinde gerçekleştirecektir. Aynı zamanda iyi bir açılış sayfası deneyimine sahip siteler yalnızca kullanıcı deneyimini iyileştirmek kalmaz işletme maliyetlerini de azalmasına katkı sağlar.
Açılış sayfası için kısaca, reklamları tıklayan kullanıcıları web siteniz üzerinde herhangi bir sayfaya yönlendirdiğiniz sayfalardır diyebiliriz. Açılış sayfasının önemi ADS reklamcılığında oldukça yüksek öneme sahiptir. Mükemmel bir Google reklamına sahip olun ancak açılış sayfalarınız kullanıcıya kötü bir deneyim sunuyor ise, reklamlarınızdan verim elde etmeniz oldukça zor olacaktır.
Reklamlarda en sık yapılan hatalardan biri ise tüm reklam gruplarının anasayfaya yönlendirilmesidir. Bu oldukça yanlıştır. Her reklam metninin ilgili sayfaya gitmesi gerekir. Her kullanıcı arama yaptığı anahtar kelimeye uygun sayfada gezinmek ister. Bundan dolayı öncelikle doğru yönlendirme sayfası eklediğinizden emin olun. Sonrasında her sayfanın açılış hızı için teknik gereksinimlere göz atabilirsiniz.
Web Sitesi Açılış Hızı İçin Gerekli Teknik Gereksinimler?
Web sitesi açılış hızını bir yarış arabası gibi düşünebilirsiniz. Araba yarışında yarışı kazanmanız için doğru teknikler ile ilerlemek gerekir. Aracın hızlı gitmesi içinde en önemlisi aracın hafif yapıda olmasıdır. Bu şekilde bir benzetme açılış sayfası hızı için doğru olacaktır. Şimdi sizlere web site hızını nasıl optimize edebileceğinize dair bilgiler paylaşacağız.
- Web sitenizi gewidget’lerlü widget’ler, aşırı eklentilerden uzak tutmak
- Üçüncü taraf komut dosya kullanımını en aza indirgemek
- Daha hafif bir kod yapısına sahip bir tema kullanmak
- Amp yöntemini kullanmak Web sitesinde var olan kodları sıkıştırmak ve küçültmek
- Düzenli ve planlı bir şekilde veri tabanı optimizasyonu yapmak
Elbette yukarıda belirtiğimiz bu gereksinimler WordPress gibi açık kaynaklı bir kod sisteminde, bu gereksinimlerin çoğunu kolay bir şekilde uygulayabilecek eklentiler mevcuttur. Web site ağırlığını büyük ölçüde hafifletmek için kullanılan iki eklenti Rocket ve Imagify’i örnek olarak gösterebiliriz.
Google’da Reklam Vermeden Önce Web Site Hızınızı Gözden Geçirin
Google’da reklam vermek istiyorsanız öncelikli olarak kontrol etmeniz gereken bazı detaylar vardır. Yüksek verimliliğe sahip reklamlar için aşağıda sıralamış olduğumuz her maddeye dikkat etmeniz web sitenizin ve reklam performansınızın yararına olacaktır.
Açılış sayfasının yüklenme süresini kontrol edin. Mümkün olduğu sürece çalışma hızının 3-4 saniye aralığının altında olmasına özen gösterin.
Kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek pup-up kullanmaktan kaçının. Kullanıcı deneyimini kötü etkileyecek pup-up’lar zamanla web sitenizin daha az kullanıcı etkileşimi almasına sebebiyet verebilir.
Müşterilerinizi harekete geçirmek için CTA (Call to Action) butonları, CTA metinleri kullanın.
Adwords Danışmanları İle İhtiyacınız Olan Gereksinimleri Profesyonel Bir Şekilde Karşılayın!
Google ads para kazanma ve marka bilinirliği artırmak için en doğru kanaldır. Diğer adıyla Google adwords pek çok işletmeyi farklı hedefler doğrultusunda bir araya getirmektedir. Salinus Bilgi Teknolojileri olarak birlikte çalıştığımız firmaların reklamlarını faaliyete geçirmeden önce site açılış hızına ve daha birçok gereksinimi kontrol ederiz. Alanında uzman Google adwords uzmanlarımız ile her bir firmanın, vermiş olduğumuz hizmetten maksimum seviyede fayda sağlamasını istiyoruz.