SEO analizi nedir? SEO analizi web sitenizin arama motorları ile ne derece uyumlu olduğunu, web sitenizin ne durumda olduğunu görmenizi sağlar. SEO analizi size web sitenizin mevcut durumunu gösterebileceği gibi yanlış ve hatalı çalışmaları da görmenizi sağlar. Bu sayede doğru ve yanlış çalışmaların tespit edilerek yeni stratejiler geliştirmenizi kolaylaştırır.
Sizlere bu yazımızda web siteniz için SEO analizini nasıl yapacağınıza dair rehberlik edeceğiz. Site analiz yaparken belirli unsurların üzerinden geçmeniz gerekecektir. Bu unsurları belirli aralıklar ile kontrol etmeli ve maksimum seviyede performans elde etmek için çalışmalarınızı sürdürmelisiniz.
Web Site SEO Analizi Nasıl Yapılır?
Web site SEO analiz yaparken adım adım ilerlemenizi öneririz. Bu sayede işler arap saçına dönüşmeden neye nereden başlayacağınızı daha iyi bir şekilde uyguluyor olacaksınız.
Google’da web sitenizin görünürlüğünü araştırın
Bu adım SEO analizi yaparken uygulayacağınız en önemli ilk adımlardan biridir. Google’da görünürlüğünüzü araştırmak için web sitenizde bulundurduğunuz anahtar kelimelerinizi Google’da aratarak ilk sayfada çıkıp çıkmadığını rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. SEO analizi yapılırken yapılması gereken ilk adım olan Google görünürlük analizini belirli aralıklarla mutlaka yapmanızı öneririz.
URL ve meta açıklamalarınızı analiz edin
Site SEO analizi oldukça kapsamlı incelenmesi gereken bir konudur. Bundan dolayı her detayı en ince ayrıntısına kadar analiz etmeniz gerekir. Web sitenizde her sayfanın URL yapısını ve meta açıklamasını analiz etmeniz bu süreçte gereklidir. URL yapılarının Google’a uyumlu halde olmasına özen göstermelisiniz. URL’lerin her sayfa içeriğine uygun olacak şekilde yapıldığından emin olmanız gerekir.
Meta açıklamalarında ise 160 karakter kuralına uymanızı öneririz. Aynı zamanda meta açıklamalarını Google’a uyumlu hale getirirken hizmetleriniz veya ürünleriniz ile ilgili anahtar kelime kullanımına da özen göstermeniz yararınıza olacaktır.
Her sayfada H1 ve alt başlıkları kontrol edin
Web sitenizin her sayfasında “h1” etiketi ile oluşturulan başlık kullanımına dikkat etmeniz gerekir. H1 etiketli başlıklar her sayfada sadece bir adet bulundurulmalıdır. Çok fazla h1 etiketi kullanımı durumunda Google web sitenizi indekslemeyecektir. H1, h2, h3, h4, h5 ve h6 etiketlerini doğru hiyerarşide kullanmaya özen gösterin. H2 etiketinden h4 etiketine atlamayın. Bu tarz durumlar web sitenizin indekslenmesini engelleyecektir. Bundan dolayı başlık etiketlerini kullanırken dikkatli ve düzenli bir şekilde ayarlamanızı öneririz.
Web sitenizde bozuk olan linklerinizi kontrol edin
Kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli olan linkler Google’nin en çok önem verdiği konular arasında yer alıyor. Genelde yapılan hatalar web sitesinde herhangi bir sayfanın silinmesinden sonra o sayfaya önceden yönlendirilmiş olan linklerin unutulup kaldırılmamasıdır. Web sitenizde tüm linklerinizi kontrol edip çalışmayan bozuk linklerinizi tespit edip onlardan kurtulabilirsiniz.
Dışarıdan aldığınız linkleri kontrol edin
Web sitenize dışarıdan aldığını yönlendirme linklerini kontrol etmeniz de SEO analiz sürecinde gerekli bir çalışmadır. Dışarıdan gelen linkleri kullanırken son derece dikkatli olmanız gerekmektedir. Backlink analiz çalışmalarında arama motoru dostu web sitelerinden link almanızı öneririz. Aynı zamanda yönlendireceğiniz linkin ilgili sayfasının doğru çalışıp çalışmadığını da kontrol etmeniz önemlidir.
Görsel URL ve alt etiketlerini kontrol edin
SEO analiz çalışmalarında web sitenizde kullandığınız görsellerinde arama motorlarında uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Web sitenizde kullandığınız görsellerin URL yapılarını ve görsellerin alt etiket ve açıklama yazılarının SEO uyumlu olması için çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.
Web sitenizde bulunan içeriklerinizi ve metinlerinizi analiz edin
Web siteniz üzerinde bulunan içerik ve metinleri analiz etmeniz son derece önemlidir. İçerik ve metinlerin konusu ile ilgili anahtar kelime analizi yaparak bu keywords kullanıma özen göstermelisiniz. Anahtar kelime yoğunluğu, açıklama metinlerinin uzunlukları ve anlatılmak istenen konu ile ilgisi gibi birçok detayı analiz etmeniz gerekecektir. En önemli detay ise bu içeriklerin özgün olup olmadığıdır. Bu analizleri yaptıktan sonra varsa düzeltilmesi gereken içerikleri revize edebilir ve kullanıcı deneyimi için daha iyi hale getirebilirsiniz.
Site hızınızı test edin
Web sitenizin site hız testini belirli aralıklarda test emeniz SEO analizi için oldukça önemlidir. Web site hız testi belirli aralıklarda yapılması web sitenizin kullanıcıya sunacağı deneyim hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Web sitenizin her sayfasını hız testinden geçirdikten sonra düşük olan sayfalar için çalışma yapmaya başlayabilirsiniz. Bu durum SEO için oldukça önemlidir.
Gelin SEO Analizini Sizin Yerinize Profesyonel Bir Şekilde Yapalım
SEO ajansi olarak Web sitenizi profesyonel bir şekilde SEO kriterlerine uygun bir şekilde analiz ediyoruz. Düzenlemeler için gerekli aksiyonları alıyor ve arama motorlarına dost olabilecek nitelikte web sitenizi en baştan inşa ediyoruz.
Kurumsal markanızı Google’da üst sıralara çıkarmak için gelişmeleri yakından takip ediyor ve maksimum ölçüde performans elde etmenizi sağlıyoruz. Aylık veya yıllık olarak SEO analiz raporu sunarak sizi yapılan çalışmaların performansları hakkında bilgilendiriyoruz.
Dijital pazarlama ajansımızda tecrübeli iş arkadaşlarımız ile tüm istek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için sabırsızlanıyoruz. Sizi önemsiyoruz, Web sitenizde SEO’nun gücünü hissetmenizi istiyoruz.